Pierogi z kapustą i grzybami

szef kuchni, Listopad 16, 2014

pierogiPierogi z kapustą i grzybami są oczywiście najlepsze, świeżo po przygotowaniu  z klarowanym masełkiem. Co zrobić, kiedy ostygną? Można je odgrzać w mikro albo podsmażyć na patelni. Co wolicie?

Skład farszu:

  • kiszona kapusta – ok. 1,5 litra na 1kg mąki
  • garść suszonych prawdziwków lub podgrzybków
  • przysmażone 2 lub 3 cebule
  • sól i pieprz do smaku

Ciasto na pierogi:

  • mąka pszenna
  • gorąca woda do rozrobienia ciasta

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>